Caută
Close this search box.

Exclusiv: Cutremur in Sanatate. Profesorul Gheorghe Burnei, decapitat din varful comisiei de ortopedie pediatrica

Foto: Magna News

Surse autorizate din Ministerul Sanatatii au declarat pentru MagnaNews ca profesorul dr.Gheorghe Burnei a fost schimbat de la conducerea comisiei de ortopedie pediatrica din Ministerul Sanatatii. Profesorul Burnei va fi inlocuit de dr.Alexandru Ulici, sef de sectie la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti. Aceleasi surse confirma ca se vor produce schimbari majore in componenta tuturor comisiilor de specialitate.

Din informatiile obtinute de publicatia MagnaNews, miza schimbarii se refera la aprobarea tratamentelor in strainatate. Comisiile de sanatate din minister sunt cele care aproba efectuarea de tratamente, decontate de stat in afara tarii. Odata cu venirea profesorului Burnei la conducerea comisiei, la nivelul Ministerului Sanatatii nu a mai putut fi aprobata nici o cerere de efectuare a unor astfel de tratamente in clinicile occidentale din cauza ca toate aceste operatii se pot efectua cu succes in Romania.

Timp de cativa ani, ortopedia pediatrica nu a fost recunoscuta ca specialitate de Ministerul Sanatatii, iar recunoasterea ei a a venit dupa un proces indelungat, castigat de chirugii din ortopedia pediatrica. Profesorul Burnei a fost cel care s-a implicat in demersurile legale privind reinfiintarea specialitatii, dar si formarea de noi specialisti, dat fiind faptul ca au fost cativa ani cand n-a existat rezidentiat in ortopedia pediatrica. De asemenea, a initiat programe nationale de acoperire a necesarului de ortopezi pediatri in toate judetele tarii, dar si asigurararea unei infrastructuri bazice specifica seviciilor medicale aferente.

Profesorul Gheorghe Burnei este unul dintre specialistii incontestabili din medicina romaneasca, ale caror rezultate sunt recunoscute pe plan international. Literatura de specialitate din SUA si Canada il citeaza number one in boala oaselor de sticla. A efectuat peste 17 000 de operatii, multe dintre ele find catalogate drept premiere mondiale si nationale. De asemenea, sunt proceduri medicale care ii poarta numele in tratatele internationale de chirugie.

foro: Magna News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri