Muzeul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” va fi deschis publicului în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, desfășurat sâmbătă aceasta, în Capitală, scrie amosnews.ro .

Finalizat la începutul acestui an, Muzeul Universității are o structură deosebită, cuprinzând machete și mulaje arhitecturale și unelte folosite în practica veche a desenului de arhitectură. În plus, muzeul conține o galerie cu personalitățile celebre ce au călcat pragul Universității de-a lungul timpului.

Universitatea de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu” deschide Ușa Mare, o importantă comoară arhitecturală, ușă ce este închisă în restul anului, cu excepția vizitelor anumitor personalități marcante. De asemenea, vor putea fi vizitate Amfiteatrul și Sala Frescelor, în care vor rula filme de prezentare ale Universității, ce vor include și informații despre noua structură educațională.

Atât numeroasele proiecte studențești privind dezvoltarea arhitecturală, urbanistică și peisagistică, cât și structura deosebită a clădirii vechi, parte a Universității, fac din această școală unul dintre cele mai importante puncte culturale ale Bucureștiului.

Universitatea de Arhitectura și Urbanism ‘Ion Mincu’ este principala instituție universitara dedicată formării specialiștilor în domeniul arhitecturii, urbanismului și arhitecturii peisajului, care oferă programe de masterate integrate+licență sau programe de licență+master.

Ea este totodată și cea mai veche instituție de acest fel din România, fiind continuatoarea formelor succesive de învatamânt de arhitectură inițiate în 1892 prin Școala de Arhitectură înființată de Societatea Arhitecților Romani.

Noaptea Muzeelor, în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, se va desfășura sâmbătă, 16 mai, între orele 19,00-2,00.

Sursa: www.amosnews.ro

1.064 Vizualizări