Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES lansează campania “Nicio zi fără joacă”, prin care oferă electrocardiograme gratuite tuturor copiilor, cu vârsta de până la 12 ani. Campania se derulează pe perioadă nelimitată, în zilele de miercuri, de la ora 16:00 până la ora 19:00.
”8 din 1.000 de nou născuți din Europa se nasc cu o formă de malformații cardiace congenitale. Lipsa screeningului neonatal obligatoriu îngreunează o diagnosticare timpurie a acestei afecțiuni. De aceea, am inițiat această campanie pentru a descoperi malformațiile congenitale ale inimii, neidentificate până în momentul testării. Unele dintre aceste malformații congenitale cardiace pot fi diagnosticate printr-un simplu EKG (electrocardiogramă). Ce este mai putin cunoscut la noi in tara este faptul ca malformatiile cardiace congenitale pot fi tratate si non-chirurgical, prin interventii minim invazive”, declară Dr. Dan Deleanu, medic primar cardiolog.
În februarie 2012, ARES a lansat prima secție privată destinată Malformațiilor Cardiace Congenitale din România, condusă de dr. Dan Deleanu.

138 Vizualizări