fashion tv brasov extravaganza

Weekendul acesta la Brașov s-a desfășurat cel mai mare festival international de modă al verii, potrivit Etiquettemagazine.ro. Ploaia și frigul care s-au abătut peste orasul de la poalele Tâmpei a fost învins însă de cei doi designeri brașoveni, Lacramioara Iordăchescu și Adela Diaconu, ce au încins atmosfera cu show-ul lor de modă. O colecție unică prin originalitatea ei, costume de baie cu aplicații delicate de flori cusute manual, cele mai frumoase manechine din Romania printre care Miss Romania 2014, Miss FashionTv 2015 fiind puse în valoare prin frumusețea acestor piese vestimentare. Prin coregrafia făcută în care manechinele s-au dăzbacat senzual pe scena de rochiile vaporoase ramanand in costumele de baie, atmosfera s-a incins publicul prezent fiind transpus de la frig si ploaie la soare, mare. Balerinele de la Opera din Brașov au deschis prezentarea de modă și au încântat publicul prin grația, feminitatea și talentul lor. Adela Diaconu a avut un dublu rol, și anume acela de designer și prezentator al Festivalului alături de colegul său de la Nova Tv, Filip George.
FashionTv Festival, desfășurat la Aro Palace Brașov între 26 și 27 iunie, a oferit o premieră pentru moda brașoveană, debutul colaborării dintre vedeta de televiziune Adela Diaconu și designerul Lacaramioara Iordăchescu. Cu o experiență de 20 de ani în modă a Lăcrămioarei și a brandului său Diolastilis, și pătrunderea de ceva vreme în lumea fashion a Adelei ca și designer, cele două brașovence au lansat în acest festival o colecție specială și îndrăzneață, unică în Romania – Extravaganza.
Colecția ”Extravaganza” este o explozie de culoare, transpusă însă cu mult bun gust în piese vestimentare unice, lucrate manual. O vară 2015 luxoasă, cu accente pe detalii care se regăsesc pe mixuri deux piece de pantaloni scurți și top, rochii cu broderie florala aplicata manual, rochii vaporoase cu printuri florale, chifonuri si voaluri cu matase, culori incadescente. Ideea de versatilitilate si adaptabilitate a tinutelor au surprins placut, publicul feminin.
Colecția are la bază o gamă cromatică rafinată, materiale luxoase și foarte elegante,combinatii de croieli clasice cu linii moderne. Culorile sunt calde, fresh, o paleta bogata de la portocaliu, verde, rosu, coray, galben, pana la roz fluorescent si servesc ca fundal pentru broderii si aplicatii pretioase. Aplicatiile manuale confera stralucire tinutelor, rezultatul fiind dat de o serie de outfituri pretioase. Creațiile urmează linia vaporoasă a țesăturilor, care învăluie placut corpul – dat fiind faptul ca au fost folosite, in principal, matasea si voalul. Croiala este una impecabila, designerii urmarind linia corpului feminin. Sub denumirea de ”Extravaganza”, colectia a adus pe catwalk piese unicat lucrate manual , care au pus in valoare silueta feminina.

Adela Diaconu a reușit în ultimii 10 ani să îmbine cu succes iubirea pentru sportul alb, cu profesia de jurnalist și cu pasiunea pentru modă. Adela şi-a câştigat celebritatea şi s-a impus în mass-media naţională şi locală ca producătoare şi realizatoare a emisiunii „BV 01 ADE” la Nova TV.

Meritele sale profesionale au fost apreciate, emisiunea a carui producator si prezentator este fiind premiată la mai multe gale de televiziune din România pentru cea mai bună și longevivă emisiune Tv de lifestyle din România, cea mai bună emisiune de fashion și lifestyle, premiul pentru eleganță și stil în televiziune.

Apariţiile Adelei din cadrul emisiunilor – ţinute vestimentare create, accesorizate și stilizate chiar de ea – au atras atenţia și admirația telespectatorilor, colegilor de breaslă și a multor vedete din țara noastră. După ce a practicat mulți ani tenisul de performanță, a cochetat cu politica și s-a impus ca producător și realizator de emisiuni de televiziune, Adela a ales să creeze pentru telespectatoarele ei fidele colecţii vestimentare care să le reprezinte și să le evidențieze personalitatea.

Filosofia designerului Lacramioara Iordăchescu referitoare la estetica este ca “Ținutele de colecție trebuie să aibă un design special astfel ca ele să rămână în memoria oamenilor ca fiind ținute inocente, diafane în forma, dar suficient de indraznete pentru a evidentia trupul feminin”. Este îndrăgostită până peste cap de modă si o inspira oamenii, vremea frumoasă şi marea. Ii este foarte simplu să creeze cele mai sophisticate ţinute de ocazie, pentru care foloseste mătăsuri naturale, duchese: un gen de tafta cu compoziţie de mătase, dar şi dantele, fie că sunt brodate sau franţuzeşti. In atelierul de creaţie al designerului Lăcrămioara Iordăchescu orice model poate prinde contur şi nu există limite ale imaginaţiei când vine vorba de forme, culori şi accesorii.
Sursa: Etiquettemagazine.ro