”Am să cer primului ministru să îmi accepte demisia. Eu am făcut o declaraţie în sens pozitiv. Dacă a ieşit prost sau foarte prost, pentru toţi cei care se simt jigniţi îmi cer scuze”, a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus la Antena 3. In consecinţă, premierul Victor Ponta i-a acceptat demisia.
Declarația vine după ce, la Digi 24, ministrul Rus a jignit românii plecaţi peste hotare: ”Mulți sunt betoniști, fierari și așa mai departe. Lucrează în construcții, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1500 de euro salariu. O spun foarte direct: de banii ăștia, copiii se fac golani acasă și nevasta curvă”.
”Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intenţiile mele au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i. Am făcut referire la destrămarea familiilor şi la copiii lăsaţi în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinţii lor au plecat să muncească în alte ţări în speranţa de a-şi construi un trai mai bun. Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnităţii vreunei persoane prin acele declaraţii, ci doar să atrag atenţia asupra preţului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate”, a precizat Ioan Rus într-un comunicat de presă, transmis prin Biroul de presă al Ministerului Transporturilor.