dna perchezitii brasov

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, ar fi implicat într-un dosar de abuz în serviciu, pentru că ar fi făcut demersuri de favorizare a unei firme pe piața energiei, prin devalizarea SC CET SA Brașov, scrie Amosnews.ro.
Surse judiciare suțin că, în dosar, este vorba despre un prejudiciu de peste un milion euro.
Procurorii anticorupţie fac percheziţii la Primăria Braşov, într-un dosar în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu privind încheierea unor contracte de energie termică.
Prezentăm comunicatul de presă al DNA pe acest subiect:
„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Brașov, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2010-2015.
În cursul zilei de 29 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate în județul Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.