Curtea Constituţională din Moldova a anulat decizia istorică luată de Guvern, motivând că premierul Chiril Gaburici a demisionat săptămâna trecută.
Cetățenii României și ai celorlalte state ale Uniunii Europene vor putea intra pe teritoriul Republici Moldova în baza cărții de identitate, scrie Amosnews.ro.

În urma demersurilor inițiate de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și de Mișcarea Civică Tinerii Moldovei pe lângă autoritățile competente din România și Republica Moldova, decizia de eliminare a pașapoartelor pentru trecerea graniței la Prut a fost luată de Guvernul de la Chișinău și va intra în vigoare odată cu publicarea acesteia în Monitorul Oficial.
Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și Tinerii Moldovei au desfășurat începând cu luna martie campania ,,Fără pașaport în Basarabia”. Cele două organizații au depus adrese pentru legiferarea accesului cetățenilor Uniunii Europene în Republica Moldova doar cu obligația de a prezenta alternativ pașaportul sau cartea de identitate la Ministerul Afacerilor Externe al României, respectiv la Ministerul Afacerilor Externe şi al Integrării Europene al Republicii Moldova. De asemenea, sute de oameni au manifestat stradal pentru trecerea graniței de la Prut în baza buletinului.