Cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) a început azi. Timp de zece zile, artiști din întreaga lume vor prezenta spectacole de teatru, dans, muzică, circ şi instalaţii, dar şi expoziţii, conferinţe, lansări de carte sau filme. Programul complet al festivalului se găseşte pe site-ul www.sibfest.ro.

Primele zile ale Festivalului reunesc unele dintre cele mai importante companii internaţionale de teatru, dans şi circ, cu spectacole pentru gusturile cele mai diverse. „Les 7 doigts de la main” (Canada), a doua mare companie de circ din lume după Cirque du Soleil, vine la Sibiu cu spectacolul „Ingredientele circului”.
Joel Pommerat, cunoscutul regizor care va primi şi o stea pe Aleea Celebrităţilor, prezintă la Sibiu spectacolul ”Cenuşăreasa”, o producţie Theatre National de la communaute francaise de Belgique, în coproducţie cu La Monnaie/ De Munt, cu două reprezentaţii: vineri, 12 iunie, ora 21:00 şi sâmbătă, 13 iunie, ora 20:00, la Colegiul Naţional „Octavian Goga”.
În primele două zile de festival va fi prezentat spectacolul „Carmen”, o producţie a Teatrului Stabile din Torino, care a deschis recent Expoziţia Universală de la Milano. Regia este semnată de Mario Martone, unul dintre cei mai importanţi regizori italieni contemporani, alături de Pippo Delbono şi Antonio Latella.
Cel mai important teatru din Franţa, Theatre de la Ville, va fi prezent în premieră la Sibiu cu spectacolul „Şase personaje în căutarea unui autor”, în regia celebrului Emmanuel Demarcy-Mota. Festivalul are multe alte oferte şi evenimente.