coloana infnitului reabilitare concurs dorin stefan constantin brancusi

Ansamblul Monumental „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu va fi modernizat de arhitectul Dorin Ștefan, profesor la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism din Bucureşti.
Dorin Ștefan a câștigat concursul organizat de Primăria Târgu-Jiu pentru desemnarea celui mai bun proiect pentru reabilitarea Ansamblului Monumental „Constantin Brâncuși”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu, citat de Agerpres.
Proiectul constă în reabilitarea și modernizarea zonei protejate Ansamblul Constantin Brșncusi, reprezentanții municipalității afirmând că vor fi construite pasaje, parcări subterane și o zonă pietonală cuprinsă între Masa Tăcerii și Coloana Infinitului.

” În ceea ce privește proiectul nostru, e vorba de spații de pasaje, cât și de parcări subterane, zona se dorește a fi una pietonală de la Masa Tăcerii până la Coloana Infinitului. Deocamdata nu putem discuta despre partea financiară, proiectul în sine se ridica la o suma foarte mare. Noi vom trece la faza urmatoare, la dezvoltarea de proiecte, vom putea lucra și pe porțiuni pentru că astfel vom putea elabora proiecte și pe fonduri europene. Bugetul local nu ar putea sa suporte aceste sume si apelam astfel la finantare europeana”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul orașului Târgu-Jiu.