sondaje iohannis incredere

Încrederea românilor în Administraţia Prezidenţială urmează acelaşi curs uşor descendent pe care l-a înregistrat în ultima perioadă şi încrederea faţă de persoana preşedintelui Klaus Iohannis, arată Barometrul INSCOP-Research realizat la comanda ziarului ”Adevărul”.
Topul încrederii în instituţiile politice este în continuare condus de Preşedinţie cu 48,9% încredere multă şi foarte multă (faţă de 50,6% în luna aprilie). Curtea Constituţională a României ocupă, în premieră, locul al doilea în clasamentul încrederii în instituţiile politice, cu 38,2% încredere multă şi foarte multă, faţă de 33,8% în luna aprilie, scrie Adevărul.ro. La mică distanţă de CCR, pe poziţia a treia şi într-o uşoară scădere faţă de luna precentă se află Primăria, care se bucură de aprecierea a 35,4% dintre români (34,3% în aprilie 2015). Guvernul beneficiază de încrederea a 24,6% dintre cei intervievaţi (faţă de 23,8% în luna aprilie). În condiţiile în care, în ultimul an, încrederea în Guvern a scăzut constant, este pentru prima dată când, la acest indicator, Guvernul înregistrează o creştere uşoară.
Posibile explicaţii ar putea fi legate de impactul public pozitiv al reducerii TVA la alimente. Nivelul de încredere în Consiliul Judeţean scade semnificativ în luna iulie la 18,6%, faţă de 21,8% în aprilie. În top urmează Parlamentul, cu 11,3% încredere multă şi foarte multă, în scădere de la 12,6% în luna aprilie, şi partidele politice, care înregistrează o creştere până la 7,1% în iulie de la 6,5% în april

110 Vizualizări