chisinau unire romania

La Chişinău, peste 30.000 de persoane cer reunificarea Republicii Moldova cu România, în cadrul Marii Adunări Naţionale. Evenimentul este organizat de Blocul Unităţii Naţionale, din care fac parte 22 de entităţi civice, printre care Platforma Unionistă “Acţiunea 2012”, “Tinerii Moldovei” şi Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova. Este prima dată în istoria ultimilor ani când acțiunile în favoarea Unirii au un astfel de sprijin popular.
“Cetăţenii Republicii Moldova vor vota Unirea cu România în cadrul Marii Adunări Naţionale de la Chişinău”, precizează un comunicat difuzat de Platforma Unionistă “Acţiunea 2012”.
Toată manifestarea se desfășoară sub efigia lui Ștefan cel Mare.
Marșul unioniștilor se va derula pe jos în următoarele zile, urmând traseul Strășeni-Lozova-Călărași-Cornești-Ungheni. Trecerea Prutului se va face pe jos sâmbătă, 11 iulie, la ora 10:00, într-o refacere la scară mare a Podurilor de Flori.
Organizatorii invită toți doritorii să se alăture marșului sau să vină la Prut, toate acțiunile fiind autorizate și condițiile necesare fiind asigurare (transport, cazare, etc.).