studenti medicina cariera

”Vizita la Hospice Brașov m-a surpins plăcut prin oamenii întâlniți acolo, atât cadre medicale, cât și pacienți. Dacă înainte aveam imaginea despre echipă ca fiind una formata din specialități din diferite ramuri medicale, acum știu că în echipă există un loc special și pentru pacienți”, spune Andrei Lucian Ursulică, student la Medicină la Universitatea de MedicinășiFarmacie ”Gr.T. Popa” Iași.
Andrei este unul dintre cei 139 de studenți la medicină care au fost trimiși în vizitele de studiu din cadrul proiectului ”Consiliere profesională în specializările medicale pentru o carieră de success – MedVISE”.
Vizitele au avut loc la Spitalul Broca din Paris, Hospice Casa Speranței din Brașov, Sanatoriul Slănic Moldova și Centrul de Medicină Herghelia din TârguMureș.
”Dorința noastră a fos tsă le oferim o imagine mai amplă studenților noștri în cadrul vizitelor MedVISE asupra posibilităților ca viitorii tineri medici să profeseze în diverse specialități. Locurile alese pentru vizite sunt locuri speciale, care au reușit să le deschidă orizontul vis a vis de noi oportunități. De multe ori, studenții au impresia că medicina se face doar în spitale. Cu această ocazie au descoperit că asistența medicală extraspitalicească este la fel de importantă și a constituit o atracție și o descoperire pentru ei”, a declarat prof. univ. dr. Doina Azoicăi, decanul Facultății de Medicină, UMF ”Gr.T. Popa” Iași și managerul proiectului.
”Vă mulțumesc pentru această minunată experiență, e plăcut să vezi că medicina nu se rezumă doar la spital și pastile și că ceea ce noi numim succint, prevenție, este litera de lege în centrul Herghelia.
Pe lângă bucuria oferită de călătorie, două idei m-au făcut sa meditez: schimbarea nu se face într-o singură zi și niciodata nu e prea târziu să-ți schimbi stilul de viață”, crede studenta Claudia Andruși.
Proiectul a oferit până în prezent consiliere în carieră unui număr de peste 400 de studenți la medicină, stagii de practică în spitalele din Iași pentru 150 de studenți și vizite de lucru pentru 139 de studenți.