dna intrareProcurorii DNA l-au reținut pe Ion Băloi, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 27.08.2015, ora 01,30, până la data de 28.08.2015, ora 01,30, a inculpatului Băloi Ioan-Alexandru, manager al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, la data săvârșirii faptei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată”, precizează un comunicat al DNA.
Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2014 – iulie 2015, Băloi a primit de la un om de afaceri (denunțător în cauză), în mod repetat, sume de bani reprezentând un procent de circa 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urmă, în baza unui contract de servicii încheiat cu unitatea spitalicească menționată.
Mai mult, managerul chiar a tergiversat efectuarea plăților respective pentru a-i determina pe reprezentanții firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor.
Din conținutul probatoriului a rezultat faptul că a încasat suma totală de circa 6.500 lei, bani plătiți în trei tranșe. În același context, la data de 26 august 2015, Băloi a primit de la martorul denunțător suma de 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea plății facturilor restante emise de societatea omului de afaceri și pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adițional la un contract de mentenanță deja existent, fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale. Pentru aceasta sumă s-a organizat un flagrant.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.