bienala-arhitectura-transilvania

Gala de premiere a Bienalei de Arhitectură Transilvania 2015 va avea loc joi, 15 octombrie, la ora 17,00, la Teatrul Național Cluj.

Conform unui comunicat de presă,  la expoziția-concurs Premiile BATRA 2015 vor putea fi admirate proiecte de arhitectură pentru diverse categorii: arhitectura locuinței, a dotărilor comunitare și de producție, a spațiului public, a patrimoniului cultural, a spațiului interior și scenografie, proiecte culturale, arhitectura în mediul rural, etc. Vernisajul va marca deschiderea oficială a Bienalei de Arhitectură Transilvania 2015. Evenimentul va fi găzduit de Daniela Maier, președintele BATRA 2015, alături de clujenii Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România (OAR) și Szabolcs Guttmann, președintele OAR Transilvania.

La eveniment vor mai fi prezenți și președinții filialelor OAR din diferite județe ale Transilvaniei.

“Cele peste 100 de proiecte înscrise la concurs, juriul care va fi alături de noi în această perioadă, membrii filialelor și ai administrației publice care și-au anunțat participarea la evenimente, precum și partenerii, sponsorii și susținătorii noștri confirmă faptul că acest demers este apreciat și susținut. Ne dorim ca în fața proiectelor expuse să ajungă cât mai mulți oameni pentru a le putea deschide apetitul pentru dialogul pe teme de arhitectură, urbanism, comunitate și perspective de dezvoltare”, a declarat Daniela Maier.

Bienala de Arhitectură Transilvania este organizată de Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania, în colaborare cu filialele Alba, Bihor, Nord-Vest, Satu-Mare, prin programul de finanțare OAR a filialelor pentru evenimente, pe bază de regulament propriu și autonomie în organizare.

137 Vizualizări