laura-codruta-kovesiȘefa DNA a declarat că instituțiile abilitate nu au dat niciun semn că intenționează să recupereze prejudiciile, în ciuda efortului depus de procurori și judecători în acest sens.

Referitor la declarațiile politicienilor cu privire la procurorii DNA, Laura Codruța Kovesi a spus la DIGI24 că „este dreptul lor comenteze ceea ce se întâmplă în dosarul lor, nu-i putem opri”. „În situația în care anumite declarații constituie un atac direct la imparțialitatea, la profesionalismul sau la independența sistemului judiciar, în acele cazuri obișnuim să sesizăm Consiliul Superior al Magistraturii”, a adăugat ea.

“Astfel de declaraţii nu ne intimidează și noi o să ne continuăm activitatea ca și până acum. Desigur, avem și noi discuții în interiorul instituției, mai ales atunci când persoane care sunt cercetate în diferite calități, la sediul Direcției Naționale Anticorupție sunt foarte tăcuți, foarte timorați, unii chiar și numele uită să și-l zică cum trebuie, dar la ieșire – atunci când se întâlnesc cu jurnaliștii – brusc au curaj și fac tot felul de declarații”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Șefa DNA a declarat că instituțiile abilitate nu au dat niciun semn că intenționează să recupereze prejudiciile, în ciuda efortului depus de procurori și judecători în acest sens: “Nu DNA este instituția care trebuie să confiște efectiv banii. Noi, atunci când facem o investigație, obligația noastră este să identificăm banii și bunurile, după care să le sechestrăm. Practic, le punem într-o tavă, după care oferim tava ANAF-ului, Ministerului Finanțelor, atunci când hotărârea judecătorească rămâne definitivă, iar ANAF-ul trebuie să execute efectiv aceste hotărâri de condamnare. Am semnalat la începutul anului că, doar în dosarele DNA, suma care trebuie confiscată efectiv de stat este de 310 milioane de euro”.