misu_negritoiuDecizia de numire a fost luată la Paris, cu prilejul reuniunii Consiliului Supraveghetorilor ESMA.

Președintele Autoritatii de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negritoiu, a fost numit, pentru un mandat de doi ani, președinte al Comitetului pentru Analize Economice și de Piață din cadrul Autorității Europene pentru Valori Mobiliare si Piete (ESMA), institutia independentă a UE responsabilă cu reglementarea și supravegherea pietelor de capital, potrivit unui comunicat de presă difuzat de ASF. Decizia de numire a fost luată în cadrul reuniunii de la Paris, din data de 24 septembrie 2015, a Consiliului Supraveghetorilor ESMA, forul de conducere al autoritatii.

Comitetele permanente ale ESMA sunt coordonate de reprezentanți ai autorităților naționale în Consiliul Supraveghetorilor ESMA, desemnați pe baza experienței profesionale acumulate în domeniul de activitate al fiecărui comitet.

”Înființată în 2011, ESMA este unul dintre pilonii Sistemului European de Supraveghere Financiară, aflându-se într-o cooperare strânsă cu Autoritatea Bancară Europeană și cu Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale. Membru cu drepturi depline al ESMA, ASF este reprezentată în Consiliul Supraveghetorilor la nivel de președinte și participă la activitatea de reglementare prin implicarea în activitățile comitetelor permanente și ale grupurilor de lucru”, precizează comunicatul ASF.