regina-mariaDin 3 noiembrie, inima reginei Maria va sta în Salonul de Aur de la Castelul Pelișor.

„Inima va fi transferată în caseta sa originală de argint, în cadrul unei procesiuni care va porni, în cursul dimineții de marți, 3 noiembrie, de la Muzeul Național de Istorie, la ora 11. Inima Reginei Maria va fi escortată până la Palatul Regal, unde procesiunea se va opri pentru câteva minute. Mașinile vor parcurge traseul cu viteză redusă pentru ca publicul să poată prezenta un ultim omagiu”, precizează comunicatul de presă al Casei Regale.

La Castelul Regal Pelișor, la ora 15,00, în cadrul unei ceremonii, în numele Regelui Mihai, principesa Margareta va așeza Inima Reginei Maria în Salonul de Aur, pe locul ei definitiv. Inima va odihni pe un soclu plasat în spatele canapelei unde Regina a murit pe 18 iulie 1938, la ora 17,38.

Vor fi prezenți principele Radu, principesa Maria, arhiducesa Maria Magdalena a Austriei și soțul ei, baronul Hanns Ulrich von Holzhausen, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai Muzeului Național de Istorie și ai Muzeului Național Peleș, precum și membri ai clerului și ai Casei Majestății Sale Regelui.