pascuFaptul că refugiații cantonați acum în Ungaria nu pot ajunge în țări ca Austria sau Germania,a dat idei romilor români și unguri, avertizează Aurel Pascu, președintele Gypsi Media.

Aceștia au găsit o metodă inedită de a-i duce pe aceștia acolo unde îți doresc în schimbul câteva mii de euro. Fenomenul a fost descoperit de către romii dinTransilvania,care trag un semnal de alarmă pentru autoritățile ungare și române.

Astfel,mai multe organizații ale romilor din Transilvania, ca Fundația Roma, Gypsi Media, Asociația Romilor din Transilvania, Centrul Creștin al Romilor din Transilvania, Organizația Etnică a Romilor din România, Uniunea Romilor din Transilvania spun că romi din zona Transilvaniei fac trafic de persoane în Ungaria, ajutate de „confrații” lor din Ungaria.

”Mulți emigranți ajung din Ungaria în Austria, deghizați în romi, gabori, derutând autorităție maghiare la punctele de frontieră dintre cele două țări! Tragem un semnal de alarmă către autoritățile maghiare și române pentru a lua măsuri în acest caz de infracțiune,comis atât de romii gabori din România dar și de romii unguri. Nu dorim  ca România să fie din nou, catalogată negativ, de  forurile europene,așacum a fost de exemplu cazul Mailat.  Lideri adevărați ai romilor, nu trebuie să scoată în evidență doar lucrurile pozitive ale romilor. Sunt categoric și aspectele negative, ale etniei romilor originar din țara noastră. Ceea ce se întâmplă acum cu acest ”trafic„ de refugiați este un exemplu. Prin aducerea lor la cunoștința autorităților,vrem să prevenim și să stopăm pe viitor faptele antisociale comise de romii din România! Numai așa comunitatea noastră  poate face pași repezi de intrgrare socială, iarRomânia nu ar fi catalogată negativ de foruriile internaționale”, a spus  Aurel Pascu, președintele Gypsi Media.