crenvursti

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății introduce carnea roșie în lista ”carcinogenilor probabile”, iar crenvurștii și sunca în categoria produselor cu risc mare în dezvoltarea cancerului de col.

Agenția internațională pentru studii oncologice (International Agency for Research on Cancer — IARC), parte a OMS, a plasat carnea procesată, așa cum este cea folosită în crenvurști sau în șuncă în grupul 1 de risc, alături de tutun, azbest și gazele de eșapament rezultate de la motoarele diesel, scrie Agerpres.ro .

Carnea roșie, categorie în care este inclusă carnea de vită, miel/oaie/berbec și porc, a fost introdusă în grupa de risc 2, fiind clasificată drept „carcinogen probabil”. Pe această listă se mai află substanțe precum glifosatul, un erbicid cancerigen.

IARC a identificat în special legăturile dintre consumul acestor tipuri de carne și cancerul colorectal, dar au fost observate și asocieri cu cancerele de prostată și pancreas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 2 =