anaf

Operațiunea vizează verificarea unui număr de 60 de unități engro.

”În cadrul operațiunii sunt vizate 60 de engros-uri, iar astăzi (luni — n.r.), la ora 09.30, circa 600 de inspectori antifraudă au demarat simultan controalele în primele complexuri engros, respectiv în: West Market (Oradea), Agrotransilvania Dezmir (Cluj), Romalion (Bacău), Pasărea Phoenix (Iași), Galgros (Galați), Tug (Brăila), Euro 2 (Timișoara), Piața de Gros (Timișoara), Marlorex (Craiova), Frigorifer (Craiova), Gama Center (Ploiești), Pavcom (Târgoviște), Expomarket Doraly (Afumați Ilfov), Smart Expo Flora (București), Brintex (Brașov)”, precizează un comunicat de presă ANAF.

Până pe 25 decembrie 2015, atât în cadrul controalelor operative, cât și al verificărilor documentare și al întâlnirilor cu reprezentanții firmelor depistate cu nereguli în timpul controalelor, inspectorii antifraudă din toată țară vor verifica în detaliu activitatea economică și traficul de mărfuri din toate complexurile comerciale.

Echipa de conducere a operațiunii va stabili atât zilele în care formațiunile mobile ale Direcției Antifraudă vor monitoriza 24 de ore din 24 intrările și ieșirile de marfă, cât și altgoritmul de schimbare a componenței echipelor de control.

Pentru cei care vor fi găsiți cu nereguli în timpul verificărilor operative, va demara controlul amănunțit al activității desfășurate până în prezent.

Operațiunea de control se va desfășura concomitent cu acțiunea de supraveghere a importurilor de bunuri având ca destinație aceste depozite engros. Totodată, achizițiile intracomunitare vor fi monitorizate cu o structură nouă, specializată, a Direcției Antifraudă (structura Trafic Control) căreia îi vor fi alocate 200 de posturi în plus din cele 1.000 de posturi alocate suplimentar de Guvern pentru ANAF.

Pe parcursul controalelor operative, inspectorii antifraudă vor beneficia de suportul Brigăzii de intervenție rapidă din cadrul Jandarmeriei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here