vlad-filat

Comisia juridică a parlamentului de la Chișinău a decis, cu opt voturi pentru și trei împotrivă, ridicarea imunității deputatului Vlad Filat, lider al Partidului Liberal Democrat și fost prim-ministru al Republicii Moldova.

În urma scandalului de ridicare a imunității parlamentare a fostului premier și liderul PLDM Vlad Filat, partului Liberal Democrat va fi condus de Valeriu Streleț, scrie Timpul.md .

Procurorul General al Moldovei, Corneliu Gurin, a cerut ridicarea imunităţii lui Vlad Filat. Potrivit rechizitorilor, în timpul când era premier a extorcat si a primit de la Ilan Shor bunuri şi servicii în valoare de 60 de milioane de dolari.

Astfel, potrivit anchetei, „în perioada anilor 2010-2013, Vlad Filat a extorcat şi a primit de la Ilan Shor bani, bunuri şi servicii în suma de 60 de milioane de dolari SUA.

Lui Ilan Shor i s-a oferit postul de consul onorific al Republicii Moldova în Federaţia Rusă şi s-a permis comercializarea produselor petroliere în regim duty free.

În perioada 2013-2015, Vlad Filat, susţinând că are influenţă asupra persoanelor publice, a pretins şi a primit de la Ilan Shor bani şi servicii în sumă de 190 de milioane de dolari SUA.

Respectivele bunuri şi servicii au fost folosite pentru a determina persoane publice să adopte acte normative necesare pentru emisia suplimentară de acţiuni BEM, fără participarea statului şi preluarea Consiliului de Administrare al BEM de către Ilan Shor.

Spălarea banilor prin intermediul firmei Caravita a fost demonstrată prin probe materiale care confirmă afilierea lui Vlad Filat.

177 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Uite ca aflat un subiect prea bun scris intr-o maniera greu de aflat in netul din Romania. Acum, dupa ce am gasit acest articol, vreau sa va comunic ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se schimba ora, atunci fixati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu pierde sa ajungeti la timp unde trebuie sa ajunget. Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here