campanie-dentisti

În cadrul campaniei Zâmbește România 2015, peste 1.500 de medici dentiști din 41 de județe oferă gratuit consultații sau detartraje.

Medicii oferă consultații gratuite în cabinetele lor și, în unele cazuri, detartraje gratuite. Programul acoperă deja 41 de județe, cu 10 mai mult față de campania de anul trecut, iar numărul medicilor va mai crește până în decembrie, când se finalizează campania.

Anul acesta s-au înregistrat noi recorduri privind numărul de medici dentiști înscriși pe www.zambesteromania.ro.

Într-un clasament cu un număr mai mare de județe, București devine lider național cu 287 medici înscriși. Pe locul doi este județul Cluj, cu 217 medici înscriși, apoi Dolj, cu 127 medici. În top 5 au intrat și județele Bihor, cu 110 medici și Brașov cu 101 medici.

Clasamentul județelor în care se poate beneficia de detartraje gratuite se schimbă, însă, liderul fiind Bihor, unde nu mai puțin de 72 medici dentiști oferă acest serviciu gratuit, urmat de București, cu 64 medici și Dolj, cu 54 medici.

Cum funcționează programul național de consultații stomatologice gratuite?

Persoanele interesate își pot face o programare intrând pe website-ul www.zambesteromania.ro, în secțiunea ”Consultații stomatologice gratuite”, alegând județul și orașul; li se vor afișa datele de contact ale cabinetului și un indicator care arată dacă respectivul cabinet oferă și detartraje gratuite, iar programarea se face simplu printr-un telefon direct la cabinet.

În urma unor astfel de vizite, medicii dentiști pot semnala care sunt urgențele și prioritățile în tratamentul dentar, pot explica tehnica de periaj corectă, pot sfătui orice persoană în alegerea periuței și pastei de dinți potrivite; de asemenea, medicii dentiști pot face recomandări în privința alimentației pentru menținerea unei danturi sănătoase.

Medicii care doresc să intre în acest program se pot înscrie direct pe website în aceeași secțiune.

Mai multe informații, sfaturi privind sănătatea orală și harta cabinetelor medicilor dentiști disponibile pentru consultații gratuite sunt disponibile pe platforma online www.zambesteromania.ro și pe pagina www.facebook.com/zambesteromania.