klaus-iohannis5

”Pentru profesori și comunitatea academică acest moment marchează întâlnirea cu următoarea generație de tineri, cu noi provocări și experiențe”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României, prezent la manifestare.

La ceremonie au mai participat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, rectorul UB, Mircea Dumitru, și președintele Senatului Universității, Vlad Nistor.

”Reformarea unui sistem se poate face doar prin dialog autentic cu cei interesați și afectați, cu toți cei care au un cuvânt de spus. Altfel este condamnată din start la eșec. O viziune pe termen lung trebuie să țină cont de realități și să anticipeze consecințe. Altfel, ce facem azi, desfacem mâine, ce construiește un guvern, distruge următorul, ce aprobă un Parlament înainte de alegeri, modifică alt Parlament imediat după. Am avut de curând o Lege a Educației făcută fără un asemenea dialog, iar consecințele se resimt până astăzi. A fost nevoie de modificarea ei ulterioară pentru ca mii de cadre universitare să nu fie obligate să părăsească sistemul”, a mai declarat șeful statului.

Festivitatea de deschidere a noului an universitar 2015-2016 la Universitatea din București a fost dedicată Zilei Internaționale a Educației.