petre-roman

Procurorul general Tiberiu Nițu a solicitat președintelui Klaus Iohannis aprobarea cererii de urmărire penală față de Petre Roman, Victor Atanasie Stănculescu și Gelu Voican Voiculescu.

Toți trei vor fi cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, în perioada în care aceștia aveau calitatea de miniștri. Până în prezent, în acest dosar au fost puși sub acuzare fostul președinte Ion Iliescu, fostul director SRI Virgil Măgureanu, amiralul în rezervă Emil ”Cico” Dumitrescu și Cazimir Ionescu.

”Această măsură de ocrotire a interesului public subzistă și după încetarea mandatului membrilor Guvernului, așa încât este evident că, în privința infracțiunilor comise în exercițiul funcției, punerea sub urmărire penală a membrilor Guvernului trebuie să se realizeze cu respectarea acelorași norme procedurale”, precizează un comunicat de presă al Parchetului General.

Procurorii anchetează reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității, din dimineața zilei de 13 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane și rănirea prin împușcare a altor trei, precum și vătămarea corporală și lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane în zilele de 14 și 15 iunie 1990.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here