tutun

Societatea Romana de Pneumologie cere ca fumatul în spațiile publice închise – la locul de muncă, în parcuri, pe plaje, precum și în locurile de joacă pentru copii și în spatiile în care se practică sportul – să fie interzis prin lege, a declarat președintele Societății Române de Pneumologie, prof. dr. Florin Mihălțan.

Potrivit Agerpres.ro, Societatea Română de Pneumologie solicită modificarea Legii Antifumat astfel încât punctele de comercializare a țigărilor să fie la cel putin 200 de metri de scoli și licee.

În România, peste 73% dintre adulți nu fumează,  dar o bună parte dintre ei suferă și mor prematur din cauza unor boli cauzate de expunerea la fumul de țigară.

Florin Mihălțan mai spune ca principalele cauze de deces în România sunt reprezentate de boli cauzate sau agravate de fumat: bolile cardiovasculare (60% dintre decesele anuale față de 48% media Comunității Europene), cancerul și bolile respiratorii cronice, fumatul fiind responsabil de peste 80% dintre cazurile de bronhopenumopatie obstructivă cronică.