trenuri

Sindicaliștii au declanșat conflictul de muncă. Pricipala lor revendicare se referă la o creștere salarială de 10 la sută.

Federațiile sindicale din domeniul feroviar au transmis un comunicat de presă prin care anunță motivele declanșării coflictului de muncă. Astfel, în 30 septembrie a încetat valabilitatea acordurilor colective înregistrate la cele trei unităţi de cale ferată – CNCF CFR SA, SNTFM CFR Marfă SA şi SNTFC CFR Călători SA -, fără a se realiza consensul în ceea ce priveşte încheierea noilor contracte colective de muncă cu valabilitate de la 1 octombrie 2015. ”Având în vedere faptul că reprezentanţii administraţiilor feroviare angajaţi în procesul de negociere nu au asumat semnarea contractului colectiv de muncă cu soluţionarea revendicărilor formulate de organizaţiile noastre, reprezentanţii sindicali nu au semnat contractul colectiv de muncă şi nici vreun alt acord colectiv”, precizează comunicatul.

Deşi în cursul ultimilor patru luni au iniţiat demersuri, însoţite de nenumărate adrese oficiale, la factorii decizionali, participând la toate întâlnirile de analiză organizate la nivelul Ministerului Transporturilor, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Muncii, Companiei Naţionale de Căi Ferate, Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă şi Societăţii Naţionale Feroviare de Transport Feroviar de Călători, până în 30 septembrie au primit doar promisiuni şi asigurări că problemele vor fi rezolvate.