colectiv-incendiu

Un număr de 27 de tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi 150 au fost răniţi în urma unui incendiu , care a avut loc la clubul Colectiv din Capitală. Familiile afectate pot suna la telefonul 021 206 92 91. Ministrul Sănătăţii face apel la donarea de sânge. Guvernul a instituit 3 zile de doliu naţional.

Incendiul pare să fi pornit de la o instalaţie de scenă, care a scăpat o scânteie într-un stâlp cu polistiren, apoi totul a fost cuprins de flăcari.
„Este o mare tragedie. Este celula de criza la nivelul Guvernului. E alarma generala in MAI. L-am informat si pe dl presedinte Iohannis”, a declarat jurnalistilor Gabriel Oprea, aflat la locul tragediei.

La randul sau, Raed Arafat, coordonatorul situaţiei de urgenţă, a precizat„Au intervenit 11 masini de pompieri, 28 SMURD, 29 ambulante, medici suplimentari de la Floreasca, 3 masini de transport pentru victime multiple. Răniţii au fost transportati la toate spitalele de urgenţă, Floreasca, Universitar, Bagdasar, Elias, Spitalul de Arşi.

Capacitatea spitalelor a fost depăşită de numărul mare de răniţi. A fost mobilizat personal medical si sanitar de acasa. De asemenea, Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, a dispus trimiterea de materiale medicale de la Institutul Fundeni către Spitalul de Urgenţă Floreasca, unitate care a internat peste 50 de răniţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here