dulce-point

Dulce Pontes, celebra cântăreața care va concerta la Bucuresti pe 27 Octombrie 2015, mai este cunoscută și ca ”regina contemporană a muzicii fado”.

”Așa cum îi stă bine unei regine, aceasta are și un secret, cu ajutorul căruia își stăpânește emoțiile dinaintea tuturor concertelor. Cunoscuta artista portugheză face exercitii yoga, supunându-se întotdeauna unui ritual ce are la bază tehnici de respirație specifice”, precizează un comunicat al organizatorilor.

Fiind conștientă că respirația prea rapidă și superficială are influente negative, artista a dezvăluit că nu poate începe niciun concert dacă nu își face exercițiile de respirație. Pentru a diminua emoțiile și tensiunea de dinainte de recitaluri, cantăreața face exerciții pentru relaxare și energizare, prin care dobândește controlul asupra respirației. Se știe că respirația aduce energie corpului, o respirație controlată reducând simptomele anxietății și eliminând tensiunile.

Controlul asupra respirației o ajută pe cântăreațăpoată intra relaxata pe scena și să emoționeze publicul cu vibrația melodiilor sale, concertele artistei fiind mereu o combinație inedită de stiluri, având în comun emoția și sensibilitatea care răzbat din vocea sa.

De asemenea, artista a mai dezvaluit încă un lucru mai puțin știut: înainte de a sustine un concert, nu poate mânca. Ea se poate bucura abia dupa ce își termină recitalul, de o mancare ușoara – supa de pui, una dintre cele mai ”prietenoase” mancăruri pentru organism, nu doar pentru că este ușoară și gustoasă, ci și pentru că poate fi folosită în diete.

Acum că am aflat secretele cunoscutei cantărețe nu ne ramâne decât să o asteptăm la București, să ne încânte cu minunatele sale acorduri portugheze, dar în special cu piesa Canção Do Mar, melodie ce a ajuns chiar și pe coloana sonora a filmului ”Primal Fear” – film ce îl are în distribuție pe Richard Gere!

127 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here