romgaz

Consiliul de Administrație al Romgaz a notificat ELCEN că o posibilă continuare a relațiilor contractuale după data de 15 noiembrie 2015 se va putea realiza numai în condițiile în care Electrocentrale București va prezenta un program ferm de stingere a datoriilor restante înregistrate față de Romgaz.

Neprezentarea programului menționat va conduce la sistarea furnizărilor de gaze naturale începând cu data de 16 noiembrie 2015, scrie Agerpres.ro .

”Decizia are la bază discuții avansate la cele mai înalte foruri de decizie în ceea ce privește identificarea și întrevederea de soluții favorabile pentru asigurarea plății contravalorii gazelor naturale furnizate către Electrocentrale București, dar în situația în care acestea nu pot fi dovedite în mod real se va proceda la sistarea furnizărilor de gaze naturale începând cu data de 16 noiembrie 2015”, se menționează într-un raport remis Bursei de Valori București.

Romgaz a aprobat exceptarea, pentru perioada contractată până pe 15 noiembrie, de la politica de garantare a furnizării gazelor naturale stabilită anterior de Consiliul de Administrație, respectiv constituirea de scrisori de garanție bancară sau plata avansului.

Cantitățile de gaze naturale contractate pentru perioada menționată vor fi nominalizate în baza plăților efectuate anterior nominalizărilor pentru luna în curs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here