document_sediugolescu

Sediul Asociației de Poezie, filiala București a fost evacuat. Poetul Dan Mircea Cipariu a acționat în instanță instituția condusă de Nicolae Manolescu.

”Dacă voi câştiga procesul, vom scăpa de un trib literar care a condus şi conduce Uniunea Scriitorilor cu cele mai (ne)cunoscute metode comuniste. Dacă nu voi câştiga procesul, atunci sistemul clientelar şi taliban se va perpetua, iar eu voi face un necesar pas înapoi. Ceva incredibil m-a făcut, însă, să ies din aşteptarea verdictului! Fără a trimite un document scris preşedinţilor celor 6 filiale de Bucureşti ale Uniunii Scriitorilor din România, doar prin ordine verbale, domnnii ChifuManolescu au comandat evacuarea sediului filialelor de Bucureşti. Nedemocratic şi abuziv, a fost evacuat un sediu care îşi avea amintiri, fapte scriitoriceşti şi evenimente vechi de 44 de ani. Ceea ce n-a reuşit nici măcar regimul Ceauşescu, pune în pagina neagră a breslei noastre domnii ChifuManolescu! Pentru care fapte şi cu ce efecte?”, a scris Dan Mircea Cipariu pe o rețea de socializare.

Sediul evacuat, pe care s-a pus deja lacătul, este situat în București, strada Nicolae Golescu nr.1.

Conflictele dintre conducerea USR și filialele de Bucureşti  sunt vechi. Cei mai mulţi semnatari ai scrisorilor Grupului pentru Reforma USR sunt de la filialele bucureştene. ”Pe 31 martie 2015, preşedinţii Filialelor bucureştene de Poezie şi Traduceri Literare au primit, ilegal, un vot de avertisment (vechiul vot de blam, atât de cunoscut domnilor ChifuManolescu!), iar pe 14 septembrie 2015, iarăşi ilegal, subsemnatul a fost suspendat din funcţia de preşedintele al Filialei de Poezie. Nici până acum nu am primit hotârărea de suspendare a Consiliului USR, procesul-verbal al Consiliului, raportul Comisiei de monitorizare, suspendare şi excluderi, precum şi tabelul nominal cu semnăturile celor ce au votat la Consiliu!”, mai precizează Cipariu.

Referitor la această situație, conducerea USR nu a făcut niciun comentariu.