senat

Reabilitarea monumentelor istorice ar putea fi finanțată din activități de cazinou, jocuri de noroc și jocuri mecanice.Timbrul monumentelor istorice se va aplica și veniturilor din activități de cazinou, jocuri de noroc și jocuri mecanice, fondurile obținute urmând să fie utilizate pentru reabilitarea imobilelor incluse în această categorie, potrivit unei propuneri legislative aprobate ieri de Senat.

”Această propunere legislativă, pe care am votat-o alături de colegii mei, înseamnă fonduri suplimentare pentru reabilitarea monumentelor istorice. O prevedere similară a existat în Legea 422/ 2001 privind protejarea monumentelor istorice, dar a fost abrogată prin OUG nr. 77/ 2009. Fondurile Institutului Național al Patrimoniului au scăzut foarte mult, si, pe cale de consecință, imobile semnificative pentru istoria noastră nu au mai putut fi salvate”, a declarat senatorul Gabriela Firea, purtătorul de Cuvânt al Grupului PSD din Senat.

Potrivit prevederilor Legii nr.422/ 2001, fondurile Institutului National al Patrimoniului au ca destinație finanțarea elaborării de documentații specifice, executări de lucrări, realizări de achiziții, de contractări și decontări de lucrări privind reabilitarea monumentelor istorice.

Propunerea legislativă a fost adoptată cu 61 de voturi pentru și va fi transmisă Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here