meteo-ninsoare

Cod galben de lapoviță, ninsori și intensificări ale vântului în 27 de județe, începând de joi dimineață.

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că, în intervalul 26 noiembrie, ora 6.00 — 27 noiembrie, ora 9.00, precipitațiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor și se vor intensifica. Județele vizate de atenționarea cod galben sunt: Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Botoșani, Harghita, Neamț, Iași, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, Alba, Bihor, Cluj și Sălaj.

Local, în Moldova și Transilvania și pe arii extinse în zona montană, vor fi mai ales ninsori și lapoviță, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpații Meridionali și Orientali.

În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, iar cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 35 l/mp. Totodată, în aceste regiuni, dar și la munte, vântul va avea intensificări temporare, pe arii restrânse depășind la rafală 50 — 55 km/h.

Ninsori, slabe cantitativ, se vor semnala și în după-amiaza zilei de miercuri, 25 noiembrie, și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (25/26 noiembrie) în nord-est, centru, precum și în zonele de deal și de munte.

153 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here