talibani

Autoritățile Republicii Moldova au cerut ajutorul SUA și României. Trei persoane se presupune că au fost ucise.

Autoritățile Republicii Moldova au cerut ajutor Statelor Unite ale Americii și României pentru eliberarea membrilor echipajului elicopterului capturat marți seara, cu 21 de persoane la bord, de către talibani în provincia Faryab, în nordul Afganistanului, după cum a declarat premierul interimar moldovean, Gheorghe Brega, scrie Agerpres.ro .

Un elicopter de tip MI-17, aparținând unei companii private aeriene din Republica Moldova, Valan International Cargo Charter, participa la o misiune de menținere a păcii în Afganistan, în virtutea unui contract cu armata afgană, a indicat oficialul moldovean. Conform unui responsabil afgan, aparatul de zbor fusese contractat pentru transportul de personal militar.

Rebeli talibani, care controlează o parte din districtul Pashtun Kot, unde s-a produs accidentul, au ucis trei ocupanți ai elicopterului — doi soldați și un cetățean străin (probabil unul dintre membrii echipajului) — capturându-i pe ceilalți 18, dintre care doi erau străini, a precizat miercuri Ministerul afgan al Apărării într-un comunicat.

La bord se aflau 21 de persoane, dintre care trei membri ai echipajului, toți de naționalitate moldoveană, plus 18 pasageri afgani, implicați în alegerile de acolo. Elicopterul a fost doborât de talibani într-o regiune unde se află foarte mulți kirghizi-tadjici. Când a aterizat elicopterul, majoritatea pasagerilor erau vii. Talibanii au atacat cu arme și au ucis trei persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here