iohannis 2

Klaus Iohannis a pierdut o casă din centrul istoric al Sibiului, în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Brașov.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au constatat că recursul formulat de familia lui Klaus Iohannis în acest dosar a fost depus prea târziu, procesul fiind astfel pierdut nu pe fondul cauzei, ci prin invocarea tardivităţii, scrie digi24.ro.

Este vorba despre un proces care vizează un imobil din centrul Sibiului, situat pe pietonala Nicolae Bălcescu. Imobilul fusese naţionalizat iar cei doi soţi care l-au avut în proprietate au murit, nemaiputând să îl revendice.

În 1997, casa a fost cumpărată de chiriaşi, dar doi ani mai târziu, o persoană care a susţinut că este nepotul proprietarilor a contestat tranzacţia, a revendicat imobilul, iar vânzarea – cumpărarea a fost lovită de nulitate. De la această persoană a cumpărat imobilul familia lui Klaus Iohannis.

Chiriaşii au făcut contestaţie, au susţinut că actele nepotului şi actele notariale pe numele lui Klaus Iohannis sunt false. În plus, chiriaşii au contestat chiar calitatea de nepot de drept al proprietarului iniţial, susţinând că imobilul nu putea fi, aşadar, cumpărat de familia lui K. Iohannis. În urma deciziei de astăzi a instanţei, imobilul trece din proprietatea lui Klaus Iohannis în cea a chiriraşilor care o cumpăraseră la un moment dat.

233 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here