inml

”Multe dintre aceste substanțe determină în corpul uman și manifestări toxice la distanță în timp față de expunerea inițială, ceea ce face ca multe dintre persoanele care se află internate în spital să prezinte o patologie combinată postcombustională și toxică”, precizează INML.

Medicii de la Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” declară că toate victimele au avut în sânge concentrații mari de monoxid de carbon și acid cianhidric.

Institutul a făcut public raportul analizelor toxicologice. Astfel, toate victimele au fost expuse în grad diferit la concentrații ridicate de funingine, aerosoli și gaze toxice generate în incendiu, între care monoxidul de carbon și acidul cianhidric sunt dovedite ca prezente, iar 18 dintre victime au prezentat concentrații cu mult peste valorile letale.

În aceste tipuri de incendii rezultă și alte tipuri de substanțe toxice: poliuretanul (ex. bureți folosiți în antifonare, etc.) și poliacrilonitrilul (ex. fibre folosite la etanșarea racordurilor de țeavă) generează acid cianhidric și izocianați, oxizi de azot, oxizi de sulf, policlorură de vinil (ex. plastice de orice fel) generează hipoclorit, acid clorhidric, acid fluorhidric, cauciucul generează hidrogen sulfit, acroleină, aldehide, benzen, fenoli, bioxid de sulf, etc. ”Pentru punerea în evidență în corpul decedaților a prezenței posibile a acestor substanțe continuăm investigațiile toxicologice’”, precizează INML într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here