adrian-streinu-cercel

Dupa ce Spitalul Militar din Bruxellea au transmis ca toti cei 8 raniti internati in Belgia au infectii intraspitalicesti, profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului „Matei Bals” din Capitala, a declarat ca e vorba de o greseala de traducere.

„Colegii nostri belgieni au spus ca pacienții trimiși acolo, la admisie, păreau să fie colonizati cu un anumit tip de bacterie. E o diferență majoră între infectare și colonizare! Colonizați, atenție, și nu infectați. Este o diferență majoră între colonizare și infectare. Colonizarea înseamnă că există o populare cu un anumit tip de germen, dar care nu generează un proces infecțios”, a precizat Streinu-Cercel.

Dorel Sandesc, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a declarat ca unii pacienti transferati in strainatate „aveau culturi pozitive, altii s-au pozitivat dupa”.

În spitalele din Bucuresti mai erau internate, marţi, 24 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, din seara zilei de 30 octombrie 2015, dintre care trei sunt în stare critică. Un numar de 29 de pacienţi fiind spitalizaţi în clinici din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel şi Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here