10336585_10204197942046307_1128433989779910460_n

De mult îmi doream să ajung la un concert al lui Enrique Iglesias. Am tot așteptat în ultimii 4-5 ani ca cineva de la noi din țară să se ocupe de organizarea unui eveniment în care, artistul latin să fie invitat pentru a susține unul dintre spectacolele sale. Cu atat mai mult cu cât, în urma lansării ultimului său album „Sex and Love” artistul anunțase că va susține concerte în întreaga lume. Văzând că nu există vreo șansă ca până la sfârșitul anului acesta să fie invitat în România , am decis ca în cele din urmă, să merg eu la un concert live de-al lui, cel organizat în Sofia, Bulgaria.

Spectacolul a avut loc la începutul acestei săptămâni, la sala sportivă Arena Armeec din capitala bulgară. Organizatorii evenimentului au spus că publicul bulgar este consumator de muzică internațională și au observat un deosebit interes din partea acestuia, pentru concertul lui Enrique Iglesias, întrucât biletele s-au epuizat destul de repede. Cu o capacitate de peste 10.000 de persoane, Arena Armeec a fost ocupată în întregime de către fanii artistului sau pur și simplu cei ce apreciază melodiile lui Enrique Iglesias. Mă gândeam că vor veni mai mult adolescenți la acest concert însă, cei prezenți în sală aveau vârsta cuprinsă între 16-50 ani. Programat să înceapă la ora 20:00 și să se termine la ora 23:00, evenimentul a fost puțin întârziat, moment în care publicul a devenit oarecum neliniștit și nerăbdător. În cele din urmă, și-a făcut apariția mult așteptatul cântăreț, moment în care toată sala a devenit foarte energică, euforică și încântată.

Deoarece în Iunie 2015 Enrique a suferit un accident pe scenă, în timpul unui concert, fiind lovit de o dronă, artistul se află încă în perioade de recuperare. Iar motivul pentru care a început ceva mai târziu concertul la Sofia, a fost tocmai acela că, înainte de eveniment a fost nevoit să ajungă la spital pentru a-i fi scoase firele de la operația la deget. Cântărețul și-a cerut scuze pentru întârziere și a demonstrat ulterior că un artist adevărat face tot posibilul să își mulțumească fanii, în ciuda problemelor de sănătate.

Cu melodia „I’m a Freak” de pe ultimul său album, Enrique a dat startul a două ore de distracție în care publicul a dansat și cântat o dată cu el. Au urmat piese ca „I like how it feels”, „Heartbeat”, „Ring my bells”, „Escape”, „Tired of being sorry”, „Taking back my love” dar și dintre cele cu ajutorul cărora artistul s-a lansat ori a devenit celebru, ca de exemplu „Hero” și „Bailamos”.

Hit-urile cunoscute și fredonate de oamenii din întrega lume în ultimele două veri – „Bailando” și „El Perdon”- au fost cu adevărat apoteotice, moment în care întreaga sală a cântat și dansat cu o energie incredibilă. Alături de band-ul său, Enrique Iglesias a oferit un adevărat show celor peste 10.000 de persoane aflate la Arena Armeec, Sofia.

Întregul concert a fost extraordinar. Personal, nu am simțit când au trecut cele două ore în care Enrique a fost trup și suflet pe scenă și a intracționat foarte frumos cu publicul. De altfel, un aspect care m-a impresionat în mod deosebit a fost momentul în care, a invitat alaturi de el, pe scenă, un tată cu fiul său. Enrique a adus bucurie în sufletele celor doi prin acest gest și, cu multă căldură și sinceritate, a declarat că unul dintre lucrurile pe care le apreciază cel mai mult în viață este familia, părinții. A fost momentul în care am simțit că e cuprins de o nostalgie a copilăriei și că este un artist modest, pentru care lucrurile simple sunt mai importante decât faima în sine.

Aclamat de întreaga sală, Enrique Iglesias a încheiat concertul cu melodia „Bailando”, hit care a depășit un miliard de vizualizari pe canalul media YouTube. Artistul a îngenuncheat în fața fanilor săi, în semn de mulțumire, iar zâmbetul de pe chipul său exprima bucuria pe care a simțit-o alături de publicul din Bulgaria.

În galeria foto și video sunt cateva dintre momentele pe care am reusit sa le surprind în cadrul concertului.

În încheiere, tot ce aș putea să mai adaug ar fi că: Enrique Iglesias este un artist ce știe cu adevărat să facă show, atmosferă. Este un artist care merită tot respectul și aprecierea pentru pasiunea pe care o pune în munca sa. Și, poate într-un viitor apropiat, va ajunge și în România pentru a susține un concert și a fi apreciat de către publicul nostru. Ultima dată când a concertat la noi în țară a fost în anul 2008.

Până la sfârșitul acestui an, Enrique mai are programate concerte în Tel Aviv, Israel și Colombo, Sri Lanka. Pe scena din Bulgaria va reveni în Mai 2016, aspect ce evidențiază cât de iubit este de către publicul bulgar. Pentru anul viitor, în prezent, mai sunt anunțate concertele din Mexic și Croația.

Enrique Iglesias este un cântăreț, cantautor, actor, manechin, muzician și producător muzical de origine spaniolă. Fiul renumitului cântăreț Julio Iglesias, Enrique a reușit să își construiască singur o carieră muzicală de succes, fără a fi umbrit de numele tatălui său.

În 1995 a semnat primul contract, iar anul următor lansa primul său album, intitulat ”Enrique Iglesias”. Discul s-a bucurat de succes în Europa latină, fiind comercializat în peste șase milioane de exemplare, iar cântărețul a fost recompensat cu numeroase premii, printre care premiul Grammy pentru cel mai bun interpret latino și premiul Billboard „Artistul anului”. Acesta a fost urmat, un an mai târziu, de ”Vivir”, care a avut același succes și care anunța primul turneu mondial al artistului. Enrique Iglesias a continuat să lanseze hit după hit, prin albume de succes iar la începutul anului 2012 artistul ajunsese la peste 40 de milioane de albume vândute în lumea întreagă.

În martie 2014 a lansat albumul ”Sex and Love” pe care îl promovează în prezent, în turul mondial cu același nume. Artistul a fost răsplătit cu numeroase premii, dintre care se remarcă șase premii Billboard câștigate într-un singur an (2009), șapte albume care i-au adus discul de aur și pe cel de platină, dintre care trei în engleză și patru în spaniolă.

Galerie foto+video:

 

e.i 3IMG_2425IMG_2371e.i 5ei.1IMG_2390IMG_2454IMG_2396IMG_2459IMG_2449

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here