emblema-politia-romana

Cinci polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române vor începe prima misiune de patrulare în Slovenia, în perioada decembrie 2015-ianuarie 2016, relatează Agerpres.

Poliţiştii români vor desfășura activități de siguranță publică în cadrul unor patrule comune cu polițiștii sloveni. Aceștia vor acționa în uniforma de serviciu și vor purta asupra lor echipamentul din dotare.

În cadrul misiunii, polițiștii îi vor sprijini pe colegii din Slovenia în activitatea acestora de asigurare a ordinii și siguranței publice și de controlare a mulțimilor și vor consilia și acorda sprijin cetățenilor români aflați pe teritoriul sloven. De asemenea, vor acționa pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional produs în Slovenia, ca urmare a fluxului de imigranți ilegali.

Polițiștii care participă la misiuni au experiență în structurile operative ale Poliției Române și au parcurs un proces de selecție, ce a constat în verificarea cunoștințelor teoretice legislative și îndeplinirea la standarde europene a activităților specifice muncii de poliție, se precizează în comunicatul IGPR către Agerpres.

Ministerul Afacerilor Interne este reprezentat la misiunea de patrulare din Slovacia de cei cinci polițiști din cadrul IGPR și de 25 din cadrul IGPF, ca urmare a solicitării omologilor din Slovenia, în vederea întăririi cooperării transfrontaliere, în special în combaterea terorismului și criminalității transfrontaliere.

sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here