sondaje-opinie

Potrivit Barometrului INSCOP, realizat de Inscop Research la comanda cotidianului ‘Adevărul’, peste jumătate dintre români consideră că PNL se plasează la putere în raport cu noul guvern.

53,3% dintre români consideră că PNL se plasează la putere față de noul guvern, 17,9% că se află în opoziție, iar 28,8% nu știu sau nu răspund. 30,4% dintre români sunt de părere că PSD se plasează la putere față de guvernul Cioloș, în timp ce 42,3% consideră că partidul se poziționează în opoziție. Procentul nonrăspunsurilor este de 27,3%.

24,4% dintre respondenți consideră că UDMR se poziționează la putere față de guvernul actual, în timp ce 36,3% sunt de părere că partidul se situează în opoziție. Procentul nonrăspunsurilor este de 39,3%.

24,3% dintre cei chestionați consideră că UNPR se plasează la putere față de guvernul Ciolos, 38,8% că se află în opoziție, iar 36,9% nu știu sau nu răspund.

17,6% dintre respondenți consideră că PMP se plasează la putere față de noul guvern, în timp ce 44,3% apreciază că partidul se poziționează în opozitie. Procentul celor care nu știu sau nu răspund este de 38,1%.

17,3% dintre români consideră că ALDE se plasează la putere față de noul guvern, 45% că se află în opoziție, iar 37,7% nu știu sau nu răspund.

11,9% dintre respondenti sunt de părere că PSRO se plasează la putere față de noul guvern, în timp ce 40,1% apreciază că partidul se poziționează în opoziție. Procentul nonrăspunsurilor este de 48%.

47,3% dintre români consideră că guvernul Cioloș este condus din umbră de partidele politice, în timp ce 28,4% apreciază că actualul executiv este un guvern independent de partidele politice. 24,3% nu știu sau nu răspund.

‘Barometrul INSCOP — ADEVĂRUL despre România’ a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 26 noiembrie — 2 decembrie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1071 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here