spital-acreditare

Din 14 decembrie, timp de 5 zile,  11 spitale bucurestene sunt evaluate de Autoritatea Natională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).
Potrivit Colegiului Medicilor București, în aceasta sesiune figureaza 25 de unitati cu paturi din toata tara care urmeaza sa fie evaluate, 11 fiind din Capitala dupa cum urmeaza: Centrul de Sanatate R.A.T.B Bucuresti, Institutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgenta Elias, Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila Bucuresti, Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Prof. Dr. N Paulescu Bucuresti, Spitalul Clinic ‘Prof. Dr. Theodor Burghele’ Bucuresti, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala ‘Prof. Dr. Dan Theodorescu’ Bucuresti, Spital S.C. Tinos SRL Bucuresti
Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, Spitalul Clinic Filantropia Bucuresti, Centrul de Boli Reumatismale Dr. Ion Stoia Bucuresti.
Acreditarea este un proces necesar atat pentru unitatile de stat, cat si pentru cele private, care vor sa intre in relatii contractuale cu Casele de Asigurari de Sanatate. Practic, spitalele care nu obtin acreditarea nu vor mai putea incheia contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.

Pana acum 123 de unitati sanitare din Romania au fost acreditate, unele primind chiar gradul de incredere medie sau incredere ridicata. Au mai ramas 74 de spitale de acreditat in primul ciclu.

155 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here