apple down

Marți, la Bursa de la New York, acțiunile Apple au scăzut cu 2,2% și au închis la 99,99 dolari. Compania gigant se așteaptă la un prim declin al vânzărilor din 2003, din cauza excesului de smartphone-uri pe piață. Totodată, expansiunea în China nu mai este suficientă pentru a menține creșterilor record a vânzărilor de produse Apple.

Veniturile în primul trimestru din acest an se vor situa la 50 — 53 miliarde de dolari, a estimat marți Apple, în timp ce analiștii se așteptau la 55,5 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, Apple rămâne o companie foarte profitabilă, înregistrând în trimestrul patru din 2015 vânzări de 75,9 miliarde de dolari și un profit net de 18,4 miliarde de dolari. Vânzările de iPhone-uri au urcat la 74,8 milioane de unități, în timp ce analiștii se așteptau la 75 de milioane.

Luca Maestri, directorul financiar al Apple, a declarat că firma simte efectele unui mediu economic „foarte diferit” pe plan global. Apple începe să simtă „încetinirea” din China (a doua mare piață a Apple), în special în Hong Kong. Brazilia, Canada, Japonia și Rusia arată de asemenea semne de încetinire. Există o mulțime de economii în întreaga lume care sunt în recesiune, a adăugat Maestri.

Sursa: Agerpres

152 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here