matt d

Actorul american Matt Damon și regizorul britanic Steve McQueen se alătură colegilor din breaslă care, contestă nominalizările pentru Oscar, întrucât niciun actor al unei minorități nu a fost  propus în ultimii doi ani.

“A fost rușinos și jenant ca doi ani la rând să nu fie nominalizat niciun actor afro-american”, a declarat Matt Damon pentru Bustle la premiera filmului ”Manchester by the Sea”, în cadrul festivalului de film de la Sundance. ”Este un prim pas”, a adăugat el, referindu-se la promisiunea Academiei americane de film de creștere a diversității organizației. Damon a mai spus că ”va fi un drum foarte lung, însă măcar a fost făcut primul pas”.

Matt Damon se numără în acest an printre cei nominalizați la categoria Cel mai bun actor pentru rolul din ”The Martian”. În 1997 actorul american a câștigat Oscarul la categoria Cel mai bun scenariu pentru filmul „Good Will Hunting”.

Will Smith se aștepta să fie nominalizat pentru personajul interpretat în „Concussion”, însă toți actorii reținuți la categoriile principale sunt albi.

”Sper ca peste 12 luni să putem privi înapoi și să spunem că acesta a fost un moment de cumpănă. Îi mulțumim lui Dumnezeu că am spus lucrurilor pe nume”, a afirmat în The Guardian Steve McQueen , al cărui film „12 Years a Slave” a câștigat Oscarul pentru Cel mai bun film în 2013. ”Se poate vorbi despre procentele în privința membrilor Academiei sau despre reprezentarea demografică și așa mai departe, însă adevărata chestiune vizează filmele care sunt realizate”, a spus regizorul britanic, adăugând că deciziile sunt luate de șefii studiourilor, ai companiilor TV și ai companiilor de cablu asupra filmelor care se fac sau nu se fac. ”Aceasta este o chestiune importantă care ne privește. Nu este vorba despre a fi negru, nici despre a fi alb, este vorba despre noi, despre cum vrem să îmbunătățim mediul nostru și societatea noastră, și despre cine suntem. Așa că hai să rezolvăm problema asta” , a mai spus regizorul britanic.

Ce-a de-a 88-a ediție a Oscarurilor va avea loc în 28 februarie la Los Angeles, gazda evenimentului fiind actorul de comedie Chris Rock.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here