aferim

Lungmetrajul „Aferim!”, regizat de Radu Jude, a fost deja proiectat într-o serie de evenimente speciale atât la Los Angeles cât si la New York, se anunță într-un comunicat al Institutului Cultural Român.

Evenimentele au avut loc în prezența producătorului Ada Solomon dar si a actorului Cuzin Toma, prezență susținută de ICR și Centrul Național al Cinematografiei.

Pelicula va rula în cinematografele din Statele Unite ale Americii din 22 Ianuarie 2016, fiind distribuit de Big World Pictures.

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 14 ianuarie. Cea de-a 88-a gală a Academiei de film americane va avea loc pe 28 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Lungmetrajul „Aferim!”, unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, a câştigat, la începutul anului, trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Berlin, dar și numeroase alte premii (Trofeul Orașului Lisabona și Premiul de Distribuție la IndieLisboa, Le Bayard d’Or pentru cea mai bună imagine la Namur, Premiul Publicului la Let’s CEE Viena, distincția FIPRESCI la Miskolc în Ungaria).

„Aferim!”, de Radu Jude, este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu.

Din distribuţia filmului fac parte Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here