australia police

În mai multe școli și licee din Australia s-au semnalat amenințări cu bombă, vineri dimineața, sute de elevi fiind evacuați, relatează DPA citat de Agerpres.

Poliția din Victoria și New South Wales (sud-est) a investigat amenințările care au apărut vineri dimineața, nefiind anunțat cu precizie câte școli au fost afectate, dar sute de elevi au fost adunați în curțile școlilor în diferite districte din cele două state, înainte de a fi trimiși înapoi acasă.

Directorul adjunct al școlii primare Cowes din Phillip Island, Rodney McKenzie, a transmis că au fost evacuați peste 500 de elevi după ce un angajat a primit o amenințare pe telefonul școlii.

“A fost un mesaj computerizat, suna ca un robot. A spus că există o bombă în școală într-un rucsac”, a spus McKenzie pentru site-ul de știri The Age. „Poliția a făcut verificări la școală și nu s-a descoperit nicio amenințare, însă elevii nu se vor întoarce la școală astăzi”, a mai spus el.

În ultima lună școlile din Australia au fost închise pentru vacanța de vară iar în multe state, de vineri a început noului an școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here