Afghan women walk from the site of a suicide attack in Kabul on May 17, 2015. At least three people, including a foreign national, were killed and 20 others were wounded after a suicide bomber detonated his explosives near the military wing of Kabul International Airport on Sunday, Afghani police said. Photo by Haroon Sabawoon/AA/ABACAPRESS.COM

Persoane înarmate au detonat, luni, veste cu explozibili într-un centru comercial din Bagdad, iar o maşină-capcană a explodat în apropiere, într-un atac revendicat de gruparea Stat Islamic soldat cu cel puţin 18 morţi, în timp ce 33 de persoane au fost ucise în alte atacuri comise în Irak, relatează Mediafax.

Şapte persoane, între care şi doi poliţişti, au fost ucise în atacul cu maşină-capcană din apropierea mallului Jawaher, situat în cartierul predominant şiit Jadida, din Bagdad, au declarat poliţia şi surse medicale, citate de Reuters în pagina electronică.

Alte cinci persoane au fost împuşcate mortal de atacatorii care au luat cu asalt mallul, iar şase oameni au fost ucişi când aceiaşi atacatori şi-au detonat vestele cu explozibili, au precizat sursele citate.

„Oamenii au început să fugă în magazine să se ascundă, dar (militanţii) i-au urmărit şi au deschis focul fără milă”, a declarat Hani Fikrat Abdel Hussein, proprietarul unui magazin.

Poliţia a redobândit controlul asupra complexului comercial din estul capitalei irakiene, iar un oficial a declarat la televiziunea de stat că nu sunt ostatici.

Două bombe au explodat ulterior în oraşul Muqdadiya, provocând moartea a cel puţin 23 de persoane şi rănind alte 51, au declarat surse medicale şi din securitate.

Cel puţin şapte persoane au fost ucise când un atacator sinucigaş aflat la volanul unei maşini a comis un atentat pe o stradă comercială de la periferia sud-estică a Bagdadului, conform surselor. Explozia din cartierul sunnit Nahrawan s-a soldat de asemenea cu 15 răniţi.

Anterior, trei persoane au fost ucise şi alte opt rănite, când o maşină-capcană a explodat lângă un restaurant din Baaquba, oraş situat la 65 de kilometri nord-est de Bagdad, au precizat sursele citate.

Atacurile de la mallul din Bagdad şi cele din oraşele Muqdadiya şi Baaquba au fost revendicate de gruparea Stat Islamic.

Atentatele de luni au făcut cel mai mare număr de victime înregistrat într-o singură zi în Irak în ultimele trei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here