insemex

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani a predat, marți, Institutului Național de Expertize Criminalistice raportul expertizei judiciare efectuată în cazul incendiului din Clubului Colectiv din București, informează Agerpres.

Institutul Național de Expertize Criminalistice va folosi documentul pentru a redacta raportul final referitor la incendiul din Clubul Colectiv, expertiza judiciară efectuată la Petroșani fiind doar o parte din acesta.

Directorul INSEMEX Petroșani, George Artur Găman, a declarat că sarcina principală de a finaliza raportul acestei expertize, revine specialiștilor din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice. Documentul predat conține 500 de pagini, la care se adaugă anexele. George Găman nu a dat informații publice din raport, precizând că această sarcină revine procurorilor de la Parchetul General. ”Fără îndoială că raportul va ajunge public, la un moment dat, când se va decide acest lucru”, a precizat directorul INSEMEX Petroșani.

Expertiza în cadrul anchetei referitoare la incendiul din Clubul Colectiv a fost finalizată, săptămâna trecută, de INSEMEX, după ce în luna decembrie într-un laborator al institutului a fost realizată o simulare la scară a condițiilor din clubului din București.

Expertiza judiciară a fost realizată în colaborare cu Institutul Național de Expertiză Criminalistică, la solicitarea procurorilor Parchetului General.

Specialiștii INSEMEX Petroșani au efectuat, pe 16 decembrie 2015, în laborator, o expertiză tehnică a condițiilor din clubul Colectiv, în încercarea de a determina cauzele și modul în care s-a produs incendiul din 30 octombrie 2015. Simularea a fost efectuată la solicitarea Parchetului General, iar la experimentul judiciar a luat parte și directorul Institutului Național de Expertize Criminalistice, instituție cu care INSEMEX colaborează pentru finalizarea expertizei tehnice.

Directorul INSEMEX afirma, pe 16 decembrie, că în cadrul expertizei tehnice a fost efectuată o simulare ”la o porțiune semnificativă din Clubul Colectiv’. Prin reproducerea evenimentului specialiștii au încercat să determine mecanismul de declanșare a incendiului și modul de propagare al acestuia.

Inițierea incendiului a fost efectuată cu un articol pirotehnic pe o porțiune semnificativă, reprodusă la scară reală ca în Clubul Colectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here