twitter

Alex Roetter, Skip Schipper, Katie Stanton și Kevin Weil, vicepreședinți ai rețelei sociale Twitter vor părăsi compania, aceasta fiind cea mai mare schimbare de leadership de la revenirea cofondatorului Jack Dorsey în fruntea firmei, informează AFP citat de Agerpres.

“Sunt întristat să anunț că Alex Roetter, Skip Schipper, Katie Stanton și Kevin Weil au decis să părăsească compania”, a declarat Jack Dorsey, într-un anunț publicat duminică seara pe contul său personal de Twitter.

Alex Roetter și Kevin Weil erau responsabili cu ingineria și dezvoltarea de produs, Katie Stanton asigura relațiile cu media, iar Brian Schipper se ocupa de resursele umane.

Separat, Jason Toff, responsabil pentru aplicația de video streaming Vine, a anunțat și el că pleacă de la Twitter, pentru a se alătura Google.

De la revenirea lui Jack Dorsey în funcția de director general, în luna iulie a anului trecut, acțiunile Twitter au scăzut cu aproape 50% și în prezent se tranzacționează sub prețul de IPO, pe fondul îngrijorărilor că Twitter nu reușește să crească în mod semnificativ numărul de utilizatori. La finele lunii septembrie, Twitter avea 320 milioane de utilizatori, cu doar patru milioane mai mulți decât în urmă cu trei luni, fiind devansată de Instagram, o aplicație de photo-sharing deținută de Facebook Inc, care, anul trecut, a trecut pragul de 400 de milioane de utilizatori.

Potrivit The Wall Street Journal, una dintre condițiile puse anul trecut de Jack Dorsey pentru revenirea în fruntea Twitter a fost schimbarea în totalitate a Consiliului de Administrație. Jack Dorsey a declarat în mod public că una dintre prioritățile sale este simplificarea Twitter, pentru a seduce un public mai larg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here