injectie

Ministerul Sănătății a suplimentat cu 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal, necesare în perioadele cu fluctuații de temperatură.

Ministerul Sănătății a achiziționat inițial 500.000 de doze de vaccin antigripal, care au fost în totalitate distribuite către direcțiile de sănătate publică la nivel local. Numărul de doze a fost suplimentat la sfârșitul anului trecut.

”La cererea direcțiilor de sănătate publică, am luat decizia de a suplimenta cantitatea de vaccin gripal cu încă 143.000 de doze pentru imunizarea persoanelor la risc, astfel încât să evităm creșterea numărului de îmbolnăviri prin viroze de sezon. Recomandăm persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire să se adreseze medicilor de familie pentru a obține gratuit acest vaccin”, a declarat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu.

Peste 461.000 de persoane au fost vaccinate de la demararea de către autorități a campaniei de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon, care a început anul trecut, la jumătatea lunii noiembrie.

Până în prezent, activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasă, fără răspândire geografică largă și fără tendință de creștere semnificativă.

123 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here