afis metropolis final

Metropolis Art Collection și DanaART Gallery vă invită la expoziția personală “Primum Mobile” a artistului Samir Mihail Văncică, cu participarea specială a artistei Maia Ștefana Oprea. Expoziția va putea fi vizitată între 18 ianuarie – 12 februarie 2016 la galeria Metropolis Art Collection situată la parterul Metropolis Centre, Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, București, de luni până sâmbătă între orele 12:00-20:00 (duminica este închis). Vernisajul va avea loc joi,  21   ianuarie 2016, ora 18:30.

„Primum Mobile”  reunește peste 40 de picturi și desene de diferite dimensiuni și pe suporturi variate (pânză, pfl, hârtie maruflată) la Metropolis Art Collection, transformând acest spațiu într-un loc de meditație estetică.

Samir-Mihail Văncică este absolvent al Universitații Naționale de Arte din București, având studii de licență și numeroase expoziții de pictură în țară și străinatate.

Parte din conceptul artistului este și expunerea a 4 lucrări ale soției sale, Maia-Ștefana Oprea-Văncică, fapt prin care întregul proiect este pus în dialog cu un alt punct de vedere artistic, anunțând astfel viitoare colaborare a celor doi în spațiul artei contemporane.

„Primul mobil al strângerii laolaltă a acestor lucrări este pentru mine “l’amor che move il sole e l’altre stelle” (Dante, v. 145, Canto 33, Paradiso), iubirea care se manifestă atât în cele mai neînsemnate cât și în cele mai înalte creații ale spiritului, iubirea care se manifestă ca viață a spiritului călător și a celui creator. Această punere în scenă își dorește să aducă un imn de laudă iubirii prin mijloacele picturii”, a declarat artistul Samir Mihail Văncică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here