the godfather

Cele trei părți ale celebrului film „Nașul” ( “The Godfather” ), în regia lui Francis Ford Coppola, vor fi difuzate într-o nouă versiune, pe postul american HBO, care va dura șapte ore jumătate. Această nouă montare a întregii serii a filmului, reprezintă o contopire a primelor două părți, la care se adaugă secvențe ce nu au mai fost văzute până acum.

„The Godfather Epic” prezintă astfel, versiunea originală, cea mai autentică și mai apropiată de intențiile lui Francis Ford Coppola, lipsită de retușurile cerute de producători la lansarea inițială.

„Nașul”, ecranizare a romanului cu același nume de Mario Puzo, constituie unul din stâlpii istoriei cinematografiei americane. Primul lungmetraj a câștigat trei premii Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun actor și Cel mai bun scenariu), iar al doilea a primit două statuete în 1975, printre care și cea pentru Cel mai bun actor în rol secundar, acordată lui Robert de Niro.

Prima parte a trilogiei figurează, de altfel, pe locul al treilea al prestigiosului clasament al American Film Institute, după „Cetățeanul Kane” și „Casablanca”.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here